Udgivet i 4 kommentarer

Vejen til en sundere krop

… er belagt med frustationer, undskyldninger og næsten patetiske overspringshandlinger. En sund krop er, som de fleste der har arbejdet mod det, ikke lige så nemt at få som mange skulle tro. Det er til dels fordi verden er spækket med forskellige goder der skal lokke os i fordærv (såsom Toms chokoladeskilpaddeis) og fordi de for mange er svært at vurdere hvornår de selv er i mål – for hvornår er man sund?

Er det når du har spist røde linser til aftensmad i en uge? Er det når du kan løbe fem kilometer på under en halv time eller er det når du kan sige nej til usunde sager tre gange i streg? 

Sundhed – et paraplybegreb

At være sund er lidt et paraplybegreb for mange små ting, men i overordnede og grove træk ville det at være sund være at føle sig tilpas i den krop man bor i – om det så er fysisk eller mentalt. Mange mennesker i dagens Danmark føler sig ikke hjemme i enten deres krop eller hoved og det er med til at bidrage til usunde vaner og tankemønstre der i sidste ende gør mere skade end gavn. 

Der er ingen mennesker der vågner op en dag og tænker Der skete det sgu, jeg er blevet sund. for så at være både glad og tilfreds resten af livet. At leve en sund livsstil kræver benhårdt arbejde og endnu mere gåpåmod end som så. 

Mentalt sundhed 

Er ikke det de fleste forbinder med at være sund, men det er mindst en ligeså vigtig del af at være sund som det er at have 6-pack og store overarme. Jeg vil næsten vove at påstå at flere mennesker i Danmark bøvler med deres mentale velvære end deres fysiske. Derfor bør man også sætte fokus på at gøre ting der gør en glade istedet for at dvæle i gamle problemer og problematikker. 

Fysisk sundhed

Fysisk sundhed er det de flest kan forstå. Det er Arnold, det er store guns, det er proteinpulver og kylling tre gange om dagen – det er fuldstændig misforstået. At være sund i din fysiske krop handler lige så meget om at være smidig og kunne bevæge dig rundt uden kvaler som det handler om at løfte tunge ting op og ned mange gange. 

Et godt tip til fysisk sundhed er at finde en hobby der også tvinger dig til at være fysisk aktiv til tider – for når det er sjovt er det sjældent hårdt. 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

4 tanker om “Vejen til en sundere krop

 1. Howdi Andrineshus.dk
  Dejlig nyhed
  Liva

 2. Fedt Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her Mvh.. Isabella D.

 3. hej, Andrineshus.dk Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. Gry

 4. Hullehøj – Andrineshus.dk
  Det er bare lækkert! 🙂
  Aya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *