Udgivet i 2 kommentarer

Sådan bygger du en havesofa ud af træpaller

De fleste af os har set, hvad en træpalle kan bruges til: Sofaer, senge, opbevaring – kun fantasien sætter grænser. Ikke mindst uden for i haven er der rigtig mange projekter, du kan sætte i verden ved hjælp af træpaller. Med lidt kreativitet og snilde kan du trylle alle mulige flotte, sjove og praktiske møbler ud af pallerne. Det er både nemt, billigt og så giver det et super flot og rustikt look og skaber nyt liv i haven.

Her har vi lavet en guide til, hvordan du kan bruge dine træpaller til at trylle en fin udendørs sofa frem. Det kræver ikke særlig meget – så kom bare igang 🙂

Pallerne skal gøres klar til vejr og vind

Inden du går igang med at fremtrylle en flot sudendørs sofa til haven frem af dine træpaller, bliver du nødt til at give pallerne den rigtige behandling. Eller bliver de hurtigt slidt ned af vejr og vind i haven, og det ville jo være en skam, når nu du har brugt tid og energi på at bygge.

Husk i øvrigt lige at bruge eu-paller, så du ikke får dårligt eller forurenet træ med hjem i din have.

Sådan klargør du dine paller:

1. Det er vigtigt, at du behandler pallerne med træbeskyttelse, så de er beskyttet godt mod det danske vejr og vind. Du kan for eksempel finde en billig træbeskyttelse på internettet, eller gå ind i din lokale butik og spørge sælgeren til råds.

2. Herefter skal du skrubbe pallen med grundsrens eller sæbespåner/brun sæbe. Skyl efter, til sæben er væk, og lad så pallen tørre godt igennem.

3. Så sliber du med sandpapir, og børster slibestøvet bort.

4. Endelig kan pallen behandles med olie, bejdses eller – hvis den skal males – med en grunder. Når pallen er tørret godt igennem, kan du eventuelt male den i en flot farve.

Sådan! Så går du igang med at trylle.

 

Sådan bygger du din udendørs havesofa

Sørg for at slibe pallerne, så du undgår splinter, når du sidder op ad den.

Beslut dig for hvor lang din udendørs sofa skal være og sav eventuelt til, hvis pallerne er for lange. Læg så to lag paller oven på hinanden, så det cirka svarer til den normale højde på en sofa. 

Du kan enten lægge en madras oven på pallerne, så de fylder hele palleunderlaget ud, eller du kan finde nogle siddepuder og nøjes med at lægge dem midt på pallerne, så der er lidt plads i siderne. Hvis du bruger en madras, kan du beklæde den med tekstil i ønsket farve og mønster, ved hjælp af en hæftepistol.

Hvis havesofaen ikke står under et overdække, skal du naturligvis sørge for at puderne eller madrassen er beklædt med et vandtæt materiale, eller tage dem med ind i ly, når I ikke bruger dem.

Skal din palle ikke stå op ad en væg, kan du også lave en rygstøtte ud af paller.

 

2 tanker om “Sådan bygger du en havesofa ud af træpaller

  1. Andrineshus.dk – Kære,
    Hvem siger det? Med venlig hilsen, Mathilde

  2. Hejsa Andrineshus.dk
    Fin nyhed 😉 Med venlig hilsen. Marie Q.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *