Udgivet i Skriv en kommentar

Hvorfor er Rolex Daytona så dyr?

Det schweiziske urfirma, Rolex, introducerede Rolex Daytona modellen tilbage i 1963. Dengang var der ikke den samme interesse og efterspørgsel efter Rolex Daytona. I dag er uret dog et af de mest populære samleobjekter, som i 2017 udgøre det dyreste ur nogensinde. For mere om urmodellen Rolex Daytone, læs her rolex daytona

Historisk set designede Rolex Daytona modellen til racerkører, da de kunne benytte urets indbyggede stopur til at tage tid på deres omgange. Dette begrunde også, at Rolex Daytona er opkaldt efter det 24-timers lange racerløb ”Daytone 500” og dette ur er i mange år givet som gave til udkårede vindere af netop dette racerløb og desuden også vindere af Le Mans. På trods af Rolex’ strategi om at markedsføre Rolex Daytona som et ”racerkøre ur”, der gives til vindere, boomede interessen dog endnu ikke for uret. 

Hvornår blev Rolex Daytona populært? 

Interessen for Rolex Daytona steg gevaldigt, da den verdenskendte skuespiller og racerkører, Paul Newman, begyndte at bære uret. Paul Newman havde modtaget uret i gave af sin kone, som havde købt modellen med en sort/hvid skive. Derfor refereres Daytona modellen med en sort/hvid skive ofte til ”Paul Newman Daytonas’‘. Tilbage i 2017 solgte Paul Newman sit Daytona ur til den nette sum af 113 millioner kroner en en auktion. 

Den dag i dag findes der kun et begrænset antal af Rolex Daytona modellen, hvilken ligeledes har steget interessen for uret. Rolex Daytona er derfor et af de mest eftertragtede og eksklusive ure i hele verden. 

Hvad er historien bag navnet Rolex?

Men hvad er egentlig historien bag navnet Rolex? Der har sviret mange rygter og konspirationsteorier om netop dette. Grundlæggeren Hans Wilsford har dog en meget simpel forklaring – det blev hvisket i hans øre. Udgangspunktet for navngivningen af urmærket var desuden, at brandnavnet skal være kort nok til at skrive på urets skive, det skulle være genkendeligt og nemt at udtale på langt de fleste sprog. Det var endeligt på en tur til London, at Hans Wilsford fandt på navnet Rolex.

Selvom Rolex Daytona i dag er et af de mest eftertragtede modeller, var Rolex Datejust et af de første klassiske modeller. Uret er lidt mindre end Daytona, men dette giver modellen et mere enkelt og feminint look, der adskiller sig fra de andre modeller. Desuden er Rolex Submariner tillige en klassiker, som ifølge Hans Wilsford han kendes på 5 meters afstand. 

For mere om Rolex Daytona læs her rolex daytona

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *